Een veilige omgeving voor iedereen

Cequra staat voor veiligheid en samen bouwen aan een duurzame toekomst. In alles wat we doen en ondernemen, komen deze kernwaarden terug. Het is de manier waarop wij bij willen dragen aan onze samenleving.

Inspecteren is van (levens)belang

Er zijn genoeg redenen te bedenken, waarom je de driejaarlijkse inspectie van gebouw gebonden installaties een keertje uit zou stellen. De kosten, de rompslomp, het papierwerk… Maar geen van deze punten is een goede reden.

  • De veiligheid van je medewerkers, maar ook die van jezelf en van eventuele klanten zou altijd topprioriteit moeten zijn. Investeren in de broodnodige inspecties is dus ook het scheppen van een fijne (werk)omgeving.
  • Inspecties brengen onzichtbare risico’s in kaart. Na een inspectie weet jij zeker dat je gebouw veilig is. En nog veel meer!
  • Natuurlijk worden kwetsbare onderdelen als batterijen en accu’s ieder jaar vervangen. Dat voorkomt heel veel ellende en hoogoplopende kosten. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als er brand uitbreekt in een gebouw, terwijl de brandmelders niet (meer) werken…
  • Dat is ook precies de reden dat de meeste brandverzekeringen een driejaarlijkse inspectie verplicht stellen. Voldoe je niet aan deze voorwaarde? Dan heb je kans dat er bij brand niet uitgekeerd wordt. En wie gaat die schade dan betalen?
  • Iedere Scope-inspectie van Cequra wordt afgemeld bij SCIOS. Dit is je garantie op veiligheid.

Wat inspecteert Cequra dan?

Scope 8 inspectie

Deze keuring, ook wel NEN 3140 genoemd, gaat over alle elektrische installaties in een gebouw. Het omvat een visuele inspectie, maar ook alle elektrische bedrading wordt doorgemeten. Een thermografisch onderzoek brengt eventuele onveilige situaties aan het licht. Daarnaast wordt het complete systeem op de proef gesteld. Alles moet werken, ook in extreme of zeldzame omstandigheden.

Scope 10 inspectie

Dit gaat om het in kaart brengen van brandrisico’s. Door metingen met infraroodscans komt de inspecteur eventuele calamiteiten op het spoor, nog voordat ze een gevaarlijk probleem kunnen worden. Cequra signaleert en rapporteert en iedere inspectie wordt afgemeld bij SCIOS. Je brandverzekering zal hier blij mee zijn!

Scope 12 inspectie

Je bent goed bezig met zonnepanelen op het dak! Hou deze elektrische installatie in topconditie door hem regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde inspecteur. Deze bekijkt het hele systeem: van zonnepaneel tot aan het koppelpunt met de netwerkbeheerder. Ook deze inspectie wordt netjes afgemeld bij SCIOS.

Een inspectie inplannen

Ga jij mee in onze veilige en duurzame gedachtegang? Maak dan een afspraak en plan je inspecties in. Voor je medewerkers, je opdrachtgevers en voor jezelf.

Scroll naar boven