Ga voor slim energiemanagement met Cequra Energiemonitoring

In een wereld waar elke druppel energie en elke euro telt, komt Cequra met een innovatieve dienst: Cequra Energiemonitoring. Dit handige energiedashboard geeft bedrijven alles wat ze nodig hebben om hun energiegebruik te begrijpen en te beheren. Van hoeveel elektriciteit en gas je verbruikt tot wat je zonnepanelen opleveren en hoeveel je daarmee bespaart. In deze blog nemen we je mee door de features van Cequra Energiemonitoring en laten we zien hoe dit jouw bedrijf kan helpen om slimmer en duurzamer te werken.

Cequra Energiemonitoring: Alle energiegegevens op één plek

Met Cequra Energiemonitoring wordt energiemanagement ronduit gemakkelijk. Je logt in op je eigen dashboard en je kunt in zien hoeveel elektriciteit en gas je verbruikt, maar ook wat je zonnepanelen opleveren en zelfs je waterverbruik als je dat wil. Een slimme meter verzamelt alle informatie en stuurt het door naar jouw persoonlijke Cequra Energiemonitoring dashboard, dat heel gemakkelijk in gebruik is. Het enige wat je hoeft te doen, is ons de EAN-code van je meter geven en toestemming om de data te gebruiken.

Elke maand trendrapporten en een energie-advies op maat

Via je e-mail houden we je iedere maand op de hoogte door middel van een trendrapport. Hierin kun je lezen wat je verbruik, je terugwinning en je besparing is vergeleken met de maand ervoor. Op basis van die informatie kun je gaan bijsturen en kunnen we je tips geven om nog slimmer met je energie om te gaan. Bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000m3 aardgas aan energie verbruiken, moeten hun verbruik verplicht monitoren. Met Cequra Energiemonitoring is dat een fluitje van een cent.

Cequra Energiemonitoring is er voor mkb tot multinational

Of je nu één pand hebt of meerdere vestigingen, Cequra Energiemonitoring werkt voor jou. Je kunt makkelijk checken wat er per vierkante meter wordt verbruikt en zien welke locaties nog wat kunnen winnen op het gebied van besparing. Welke panden zijn al ‘Paris Proof’? Door de prestaties van je verschillende vestigingen te vergelijken, krijg je inzicht in waar je kunt verbeteren en optimaliseren.
En komt er een vestiging bij? Geen probleem! De nieuwe locatie voegen we gemakkelijk toe aan jouw persoonlijke Cequra Energiemonitoring dashboard.

De voordelen van Cequra Energiemonitoring op een rij:

  • Je bent altijd up-to-date wat betreft je energieverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.
  • Iedere maand krijg je een actueel trendrapport met inzichten.
  • Wanneer je dat wenst geeft Cequra je een energie-advies op maat. Hierdoor weet je precies hoe en waar je moet optimaliseren om je energieverbruik te minimaliseren.
  • Met Cequra Energiemonitoring voldoe je meteen aan de wet en hou je je aan alle regels omtrent energiemonitoring die er voor bedrijven gelden.
  • Uitbreiding van het systeem is heel gemakkelijk. Een nieuw pand voegen we gewoon toe aan je dashboard.
  • Het systeem ondersteunt in de factuurcontrole van de energieleverancier. Ook dat is het gemak van Cequra Energiemonitoring.

Energiemanagement met een missie

Cequra heeft een duidelijke missie: jouw organisatie CO2-neutraal maken door slimme oplossingen en inspiratie. Cequra Energiemonitoring is een nieuwe dienst die daar perfect bij aansluit. Het geeft je niet alleen inzicht in je energieverbruik, maar helpt je ook de stap te maken naar een groenere toekomst. Laten we dat samen doen!

Scroll naar boven