Waarom een Scope 10-keuring en waarom kiezen voor Cequra?

Iedere drie jaar is het raak: de brandverzekering wil dat je een Scope 10-keuring uit laat voeren. Dit is een inspectie van alle elektrische onderdelen binnen je bedrijfspand. Een noodzakelijk kwaad? Zo voelt dat misschien. Maar echt: alles is beter dan brand en de ellende die de nasleep met zich meebrengt. Ook al ben je goed verzekerd, er is nog nooit iemand beter van geworden.

In de brand, uit de brand?

Neem nou de bakker in het dorpscentrum. Als hij brand krijgt, kan hij zijn zaak voorlopig wel sluiten. Er moet enorm veel schoongemaakt, opgeruimd en hersteld worden. Je bent zo een paar maanden uit de running. En dan kan hij nog zo goed verzekerd zijn, toch komt hij er slechter uit. Want zijn klanten hebben gewoon brood nodig en zij hebben intussen een ander fijn adresje gevonden. Die komen vast niet meer allemaal terug als de bakker zijn winkel opnieuw kan openen…

    Zo gaat een Scope 10-keuring in zijn werk

    Op de afgesproken dag komt er een inspecteur van Cequra alle elektrotechnische installaties keuren. Dat doet hij door middel van visuele waarnemingen, metingen en infraroodscans. Op die manier onderzoekt hij de kans dat er brand kan ontstaan. Het doel is om dat risico zo veel mogelijk te elimineren.

    Alle bevindingen worden verzameld in een rapport, dat de opdrachtgever digitaal ontvangt. Hierin staan foto’s van de gebreken die nog opgelost moeten worden. Cequra meldt de Scope 10-keuring bij SCIOS af met gebreken. Precies zoals dat ook bij de APK van je auto gebeurt. Op het moment dat de gebreken verholpen zijn, doen we een gereed melding: we melden af zonder gebreken. De komende drie jaar is de verzekeraar, die inzage heeft in de afmeldingen bij SCIOS, weer tevreden. En jij ook! Want je weet dat je in een veilig pand werkt.

    Kiezen voor Cequra, is kiezen voor:

    • 40 jaar kennis en ervaring in de elektrotechniek. Cequra komt voort uit Megens elektrotechniek BV en is al decennialang een begrip in de regio.
    • Altijd een eerlijk antwoord: het is zoals het is. Goed nieuws of slecht nieuws, we vertellen je precies hoe de status van je elektrotechnische installaties is.
    • Binnen vier uur contact met één van onze medewerkers. Heb je ons nodig? Bel, mail of vul het contactformulier op de website in. We staan graag voor je klaar. Wil je een inspectie inplannen? Binnen 2 tot 3 weken zijn we bij je langs geweest.
    • Een vliegensvlugge rapportage. Binnen vijf werkdagen vind je deze in je mailbox, zodat je snel aan de slag kunt met de verbeterpunten.
    • Meedenken met jouw duurzame bedrijfsvoering. Op wat voor dag en tijdstip komt jou een keuring het best uit? Wij stellen ons graag flexibel op.

    Een Scope 10-keuring inplannen?

    Dat kan! Via onderstaande knop kunnen we snel een afspraak maken.

    Meer lezen over wat een Scope 10-keuring jou oplevert?

    Scroll naar boven